2010-2011 Vroeg van start

Eind november 2010 begonnen de eerste nachten onder nul. Op donderdag 2 december kon er dan ook daadwerkelijk geschaatst worden. De conditie van het ijs was nog helemaal optimaal en daarom was de ijsbaan alleen toegankelijk voor de jeugd. De volgende dag vrijdag 3 december was het ijs sterk genoeg om zowel in de middag als in de avond voor alle leden open te gaan. Vele leden en recreanten hebben hier dan ook volop gebruik van gemaakt. Op zaterdag 4 december was er veel sneeuw gevallen en dit betekende niet veel goeds voor de schaatsers. Door de sneeuwval en de stijgende temperatuur was op zondag 5 december dan ook echt de dooi weer ingetreden.
Gelukkig herstelde het weer zich snel en kon er op woensdag 8 december alweer volop geschaatst worden. Helaas was het slechts 1 dag dat er weer geschaatst kon worden, want op donderdag 9 december was daar de dooi alweer.
Op donderdag 16 december begon het weer te vriezen en op zaterdag 18 december kon de baan weer opengegaan.
Het weekend van de kerst, 25 en 26 december, is de ijsbaan gesloten geweest, evenals maandag 27 december. Op dinsdag 28 december kon er dan ook weer geschaatst worden. Ook woensdag 29 december werd er volop geschaatst. Op donderdag 30 december was de ijsbaan ook open, maar waren er toch aanzienlijk minder mensen op de baan. Ook begon de dooi langzaam weer in te treden en op zaterdag 31 december was de ijsbaan weer gesloten.
In 2011 bleef de temperatuur stijgen en daalde helaas niet meer dusdanig onder nul dat er geschaatst kon worden.

Vrijwilligers Activiteiten:
Zoals elk schaatsseizoen beginnen we met de algemene leden vergadering. Deze werd gehouden op vrijdag 19 november en werd goed bezocht t.o.z. van voorgaande jaren. De dag daarop was er een klusdag die eveneens goed werd bezocht. Aan het einde van deze dag werd iedereen beloond met een heerlijk bord stamppot naar keuze.
Daarop volgende al vrij snel het schaatsseizoen (zie verslag hierboven)
Het schaatsseizoen werd zoals gebruik afgesloten met het paasei treffen op donderdag avond 21 april. Op deze avond werd ook 1 van de vele vrijwilligers extra in het zonnetje gezet.
Dan was er tot slot nog om alle vrijwilligers te bedanken een bbq op zaterdag 24 september 2011. Deze middag/avond werd ook door vele vrijwilligers bezocht.

Nacht zonder dak
Op vrijdag 20 mei 2011 hebben jongeren op het terrein van de ijsbaan geslapen in het kader van “een nacht zonder dak”. Ruim 100 deelnemers waren enthousiast gekomen om een slaapverblijf te creëren voor die nacht met dozen, plastic, zeil etc. De meest bijzondere / creatieve krotten werden er gebouwd.