IJsclub Excelsior Wezep Hattemerbroek

IJsbaan kon net niet open voor publiek.

In de nacht van 3 op 4 maart 2005 vroor het 16,1 graad in Hattemerbroek. Op vrijdag was de ijsdikte na deze ene nacht strenge vorst nog onvoldoende. Wel konden enige vrijwilligers met enig risico al schaatsen op een smalle strook langs de zuidkant. Er lag vreemd genoeg geen sneeuw op, en het ijs was van goede kwaliteit. Dat op te dun ijs schaatsen, hoe mooi ook, niet zonder risico was bleek later toen één schaatser door het ijs zakte.
De hoop was nu gevestigd op weer een heldere nacht met minimaal matige vorst. Het werd echter een nacht met lichte vorst en enkele centimeters sneeuwval. Op zaterdag morgen heeft een groep vrijwilligers een baan langs de zuidkant vrijgemaakt van sneeuw, maar de ijsdikte was niet gegroeid en de baan kon niet open voor het publiek.
In de nacht van zaterdag vroor het opnieuw streng. Maar op zondag zette de dooi in wat het einde betekende aan de hoop om de ijsbaan nog te kunnen openen op maandag. De laatste keer dat de ijsbaan open is geweest was op 10 december 2003.

Hieronder enkele foto's gemaakt door Alida Bosma en IJsclub Excelsior.
Even genieten op het ijs.

Ook voor mensen die niet meer zo jong zijn.

slechts een strook langs de zuidkant was sterk genoeg om voorzichtig te schaatsen.

Zaterdagmorgen eerst sneeuwruimen.

Weer kon er voorzichtig geschaatst worden.

^ back to top ^