IJsclub Excelsior Wezep Hattemerbroek

2008-2009: Record aan dag bezoekers van 3300.

In de nacht van 25 op 26 december 2008 begon het serieus te vriezen. Op dinsdag 30 december was de baan grotendeels sterk genoeg en dus open. Op deze eerste dag kwamen ongeveer 3300 schaatsliefhebbers naar de ijsbaan. De eerste dagen van 2009 ging de temperatuur omhoog, wel bleef de ijsbaan geopend en kon er op zaterdagmiddag een schaatsclinic gegeven worden door ex marathonschaatser Henri Ruitenberg. (zie video) Na een korte dooiperiode kan na nachten van 5 en 10 de baan op dinsdag 6 januari weer open en worden de eerste schoolwedstrijden verreden op een hobbelige baan. Zaterdag 10 januari worden de finales van de schoolwedstrijden verreden. Jonathan Sleurink en Joyce van t Hekke mogen als kampioenen met een grote beker naar huis. Zondag 7 januari is de laatste schaatsdag voor een periode van hogere temperaturen.
Het eerste weekend van februari kan er ook nog beperkt geschaatst worden op de ijsbaan. De baan bied ook deze dagen weer veel schaatsplezier, aan vooral de kinderen.

Schaatsen bij kunstlicht. klik hier voor foto's

Schaatsen op zaterdag 31 januari 2009. Collage gemaakt met o.a. foto's Aart Veldman

Jonathan Sleurink en Joyce van 't Hekke winnaars schoolschaatsen

Wezep Hattemerbroek - Vandaag werden er korte baan wedstrijden verreden waar de kinderen van de basisscholen uit Hattemerbroek en Wezep konden deelnemen. Vijftien jongens en veertien meisjes namen het tegen elkaar op. Na twee kwalificatie wedstrijden gingen de acht snelste kinderen door naar de finale wedstrijden. Tijdens deze wedstrijden ging het niet meer om de tijd, maar moest elke wedstrijd gewonnen worden. Jonathan Sleurink werd de winnaar bij de jongens en Joyce van 't Hekke bij de meisjes. De bekers voor beste school ging naar De Bron en de beker voor de tweede plaats ging naar de Wereld Weide.
Jongens: Meisjes:
1. Jonathan Sleurink 1. Joyce voor 't Hekke
2. Wouter Kroeze 2. Sabine Kroeze
3. Maik Scholten 3. Janine Prins
4. Jasper van der Graaf 4. Wendy Blok
Klik hier voor alle foto's

Schaatsclinic door oud marathon schaatser Henri Ruitenberg

Zaterdag 3/1 heeft Henri Ruitenberg, laatste Elfstedentocht als 2e over de streep, een schaatsclinic gegeven aan de jeugd van 10 t/m 15 jaar. Bekijk de video.

Nu ook foto's van de schaatsclinic en schaatsen
Klik hier voor de Youtube versie van de video.
Klik hier voor de Youtube uitgebreide versie van de video.

Van Schaatsen IJsclub Excelsior

Excelsior klaar voor vorstperiode

Hattemerbroek 8 november 2008 Op deze schitterende najaarszaterdag is het extra druk bij het clubgebouw van de IJsclub Excelsior in Hattemerbroek. Elk jaar gaan vrijwilligers aan de slag om de ijsbaan en het clubgebouw klaar te maken voor het nieuwe seizoen. De verzakte straat wordt opnieuw gelegd, de ramen gelapt, blad opgeruimd en de dakgoot schoongemaakt. Op de ijsbaan zelf wordt het gras gemaaid. Na deze werkzaamheden is het tijd om het water op de baan te laten komen. De wind zal het gemaaide gras naar de kant blazen, en kan dan gemakkelijk op de kant gehaald worden. Als middageten kregen de vrijwilligers stamppot, boerenkool en hutspot, te eten, natuurlijk met worst.
Voor meer foto's van de vrijwilligersdag kijk hier.

^ back to top ^