75 jaar Excelsior.

De IJsclub Excelsior bestond het schaatsseizoen 2003/2004 75 jaar. Een mijlpaal om bij stil te staan. In de media is gevraagd om foto's uit de oude doos. Dit heeft een klein aantal foto's en wat meer krantenartikelen opgeleverd. Natuurlijk mag een terugblik ook hier niet ontbreken. Ook nu zijn foto's en andere herinneringen nog welkom. Mail deze naar of neem contact op met webmaster@ijsbaan.tk


Gezellige avond In april 2004 werd het 75 jarige bestaan gevierd door bestuur en vaste vrijwilligers. Helaas geen festiviteiten op de ijsbaan zelf door de zachte winter. In de Bouwakker kon onder het genot van een hapje en een drankje herinneren worden opgehaald aan de hand van een doorlopende presentatie.

Bekijk een paar foto's van deze avond...

Schaatspret Woensdag 10 december 2003, de enige dag waarop de ijsbaan geopend was dit schaats seizoen. Door de ligging van de baan weer vroeg in vergelijking met andere ijsbanen en trok daarom de aandacht van de lokale en provinciale pers.
Lees meer...

Nieuwe verlichting Hattemerbroek 2002/2003 - IJsclub Excelsior in Hattemerbroek heeft zaterdag een groot aantal nieuwe lichtmasten geplaatst. De club maakt zich gereed voor de komende winter.
Lees verder…

Knarren Krasse knarren. 29-11-1993
Bekijk de foto..

Overval NOORD-VELUWE – Alle ijsclubs op de Noord-Veluwe zijn verrast door de plotselinge vorstperiode. De meeste banen zullen deze week nog niet opengaan. Alleen Wezep was op tijd met alle voorbereidingen en kon vanmiddag als eerste de baan openenen. In ’t Harde verwacht de vereniging de baan morgen of anders zeker overmorgen te kunnen openen.
Lees meer...

Gekostumeerd Wezep - Op de ijsbaan aan de Voskuilerdijk in Wezep hield het bestuur van ijsclub 'Excelsior' zaterdagmiddag gekostumeerd schaatsen. De deelnemers(sters) verschenen in de meest veerschillende creaties op de baan.
Lees meer...

Gekostumeerd Wezep - Op de ijsbaan aan de Voskuilerdijk in Wezep hield het bestuur van ijsclub 'Excelsior' zaterdagmiddag gekostumeerd schaatsen. De deelnemers(sters) verschenen in de meest veerschillende creaties op de baan.
Lees meer...

Paaseieren Paaseieren zoeken op de ijsbaan.
Bekijk de foto...

Internationaal toernooi Agnes Bax leverde uitstekende prestatie.
Wezep - De IJsclub 'Excelsior' te Wezep heeft vrijdag deelgenomen aan het internationaal Rabobanktoernooi.
Lees meer...

flitsende start ‘Een tijdje geleden waren enkele jeugdleden van ons op een vrijdagmiddag in Heerenveen aan het trainen. De bekende marathonschaatser Jeen van de Berg zag dat en zei, dat we een goede jeugdgroep hebben. Mooi allemaal dezelfde trainingspakken aan. Dat doet je goed, wanneer zo iemand dat over je vereniging zegt.’ Woorden van Aart Steenbergen,...
Lees meer...

Kuiperbeker E. van ommen voor derde keer winnaar van Kuiper-beker.
WEZEP - Op de ijsbaan aan de Voskuilerdijk organiseerde ijsclub Excelsior het afgelopen weekeind verschillende wedstrijden. Belangrijkste wedstrijd was ongetwijfeld de strijd om de 'Kuiperbeker'. Het werd zaterdagmorgen een spannende en sportieve strijd met 10 deelnemers. Winnaar werd E. van Ommen, die dit voor de derde deed en daardoor definitief in het bezit van de 'Kuiper' beker kwam.
Lees meer...

Jaarverslag Jaarverslag 1980 IJsclub Excelsior Wezep.
Koning winter heeft het afgelopen seizoen weer gezorgd dat onze leden weer op natuurijs mochten schaatsen. Vijf dagen hebben wij kunnen genieten van natuurijs. Op maandag 14 januari werd de baan voor het publiek opengesteld, de voorafgaande dagen hebben wij gepost bij de baan om de popelende schaatsliefhebber van de baan te houden, waarin wij redelijk zijn geslaagd.
Lees meer...

Jaarverslag Gelders kampioenschap 1964/1965 Deventer.

Bekijk de foto...

Oude foto's Enkele foto's op de ijsbaan aan de Voskuilerdijk.
Waarschijlijk genomen toen de nieuwe ijbaan nog maar kort in gebruik was.

Bekijk de foto's...

IJsselvliedt Voor de ruilverkaveling lag de ijsbaan op het landgoed IJsselvliedt. Bij de ingang stond een klein houten gebouw, welke o.a. als kassa dienst deed. Dit houten gebouw kunt u aan de Heigraaf in Wezep terug vinden want de vereniging heeft het verkocht aan de heer Hoksbergen.
Bekijk een paar foto's...
 

^ back to top ^